Sūriu įdarytos keptos paprikos

Bulgarai turi šimtus patiekalų iš paprikų receptų, paprikas deda į salotas, troškina su mėsa ir pan. Mėgstamos įdarytos paprikos, jas įdaro mėsa, vištiena, daržovėmis, grybais, sūriu.
Labai skanu įdaryti paprikas sūriu, apvilioti džiūvėsiuose ir ištroškinti grietinėje.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Susmulkinkite krapus ir petražoles.

Česnakų skilteles nulupkite, susmulkinkite, sutrinkite su druska ir juodaisiais pipirais.

Sumaišykite fetą su krapais, česnakais, druska ir vienu kiaušinio tryniu, masė turi būti vientisa.

Nupjaukite paprikų viršų, išskobkite sėkleles, paprikas 3 – 4 min. pakepkite orkaitėje ant grotelių.

Įdarykite paprikas sūrio mase, uždenkite viršų, apšlakstykite aliejumi. Sudėkite įdarytas paprikas į kepimo indą, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 – 25 min.

Kol keps paprikos, pasigaminkite padažą. Sumaišykite grietinę, išlydytą ir atvėsintą sviestą, druską, cukrų, juoduosius pipirus, viską gerai išmaišykite.

Apliekite padažu paprikas inde ir kepkite dar 20 – 25 min.

Patiekite įdarytas paprikas su pomidorų salotomis ir žalumynais. Prie jų tinka aštrus pomidorų padažas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4-6 vnt. Saldžiosios paprikos
200 g Fetos sūris
2 skiltelė Česnakai
1 vnt. Kiaušiniai
150 g Grietinė
1 šaukštas Sviestas
3-4 šakelė Krapai
5-6 šakelė Petražolės
1 šaukštas Aliejus
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
2 šaukštelis Cukrus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :