Sūrio ir svogūnų duona

Autorius: Skaitytoja Gerda
Tai vadinti duona nėra labai tikslu. Dėl savo tekstūros šis kepinys labiau panašus į nesaldų keksą. Sūris, isimaišęs į tešlą, kepdamas susilieja su kitais ingredientais, todėl nematyti jokių jo gumuliukų, tik vientisa, sūrio skonio, minkšta ir šlapia tekstūra.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jeigu vietoj nurodyto kiekio tarkuoto sūrio dėti dalį tarkuoto, dalį kubeliais pjaustyto, šis nevisiškai išsilydys ir jausis kepinyje papildomai.

Šią sūrio duoną pagaminti labai paprasta. Tereikia sumaišyti sausus produktus, t.y. miltus, kepimo miltelius ir šaukštelį druskos. Kiaušinius, pieną, alyvuogių aliejų sumaišyti su mėgstamu tarkuotu sūriu bei smulkiai pjaustytu svogūnu ir svogūnų laiškais. Įdėti šiek tiek aštrumo, aš dėjau čili pipirų miltelių. Į šią masę sudėti sausus produktus, gerai išmaišyti, nepermaišyti.

Skardą, kurioje kepsite, ištepti sviestu, nepagailėti. Tai leis susidaryti traškiai plutelei iš kraštų ir apačios. Į išteptą skardą supilti paruoštą masę, ir kepti apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, arba tol, kol gražiai apskrus ir įbedus medinį pagaliuką, prie jo niekas neprilips.

Kepti dėti ant vidurinių orkaitės grotelių.

Labai skanu tiek šilta, tiek šalta, viena ar su kažkuo.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,75 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Druska
pagal skonį Čili pipirai
3 vnt. Kiaušiniai
0,33 stiklinė Pienas
0,33 stiklinė Alyvuogių aliejus
1,5 stiklinė Sūris tarkuotas
0,5 stiklinė Svogūnai pjaustyti
sauja Svogūnų laiškai
1 šaukštas Sviestas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :