Sultinga kiauliena su slyvomis

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaulieną supjaustykite nykščio ilgio, bet dvigubai storesniais nei nykštys gabalėliais, sudėkite į dubenį. Supilkite ryžių vyną, sojos padažą, suberkite pusę imbiero, pusę česnako ir pusę aitriojo pipiro. Pamarinuokite 1-2 val arba per naktį.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite pusę svogūnų laiškų, likusį imbierą, česnaką, aitriuosius pipirus, prieskonių miltelius ir cinamoną. Įmaišykite cukrų, padidinkite ugnį ir sudėkite pamarinuotą kiaulieną. Pakepkite apie 3 min, kol mėsa apkeps, bet nespės paruduoti.

Supilkite nuo kiaulienos likusį marinatą, pomidorų pastą ir sultinį. Pamaišykite, uždenkite ir įdėkite į orkaitę (iš viso reikės kepti apie 1,5 val.) Po 1 val ant kiaulienos sudėkite slyvas, neuždenkite dangčiu ir kepkite dar pusę val.

Nuo paviršiaus nugriebkite riebalus, išimkite kiaulieną ir slyvas iš kepimo indo, o likusį padažą supilkite į keptuvę ir pakaitinkite ant aukštos ugnies 5-10 min, kol nugaruos ir truputį sutirštės. Tada į padažą sudėkite kiaulieną ir slyvas, dar minutę pakaitinkite ir patiekite, apibarstę likusiais svogūnų laiškais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 kg Kiaulienos sprandinė
5 šaukštas Ryžių vynas
6 šaukštas Sojos padažas
šaukštas Imbiero šaknis
5 skiltelė Česnakai
1 vnt. Čili pipirai
2 šaukštas Aliejus
sauja Svogūnų laiškai
1,5 šaukštas Mėsos prieskoniai
1 šaukštelis Cinamonas
2 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Pomidorų pasta
500 ml Vištienos sultinys
6 vnt. Džiovintos slyvos
Porcijos: 6
Sudėtingumas :