Sterkas kaimiškai

Autorius: Artūras Piulskis
Vasara – šviežios žuvies metas, tad vis dar ja mėgaujamės! Šįkart visai kitaip ruošime sterką. Žuvį kepsime paprastu būdu, tačiau gardinsime ją labai originaliu padažu ir ant grilio paskrudintomis daržovėmis. Pats patiekalas, dėl padaže naudojamos grietinėlės ir krapų, toks a la archajiškas, bet juo paskanintą žuvį ir daržoves būtina valgyti šiltuoju metų sezonu.
© hdlife.lt
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Rekomenduoju šį patiekalą gaminti ant žarijų.

Nuvalykite ir išdorokite sterkus ir supjaustykite juos gabalais. Pasūdykite, papipirinkite ir gerai įtrinkite garstyčiomis. Palikite mažiausiai dviem valandom pasimarinuoti.

Prieš kepant žuvį paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus. Keptuvėje išlydykite sviestą ir įpilkite grietinėlę. Tada įdėkite ½ žuvies sultinio kubelio ir šaukštelį garstyčių. Gerai viską sumaišykite ir kelias minutes pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite supjaustytus krapus ir pipirus. Viską sumaišykite. Jeigu reikia, įberkite dar druskos ir, kol ruošite žuvį, palikite padažą šiltai.

Sterkas kaimiškai
© hdlife.lt

Nuplaukite daržoves ir bulves. Kiekvieną bulvę suvyniokite į foliją – jas reikės kepti kepsninės žarijose. Supjaustykite cukiniją ir paprikas.

Sterkas kaimiškai
© hdlife.lt

Paruoškite žarijas ir jose užkaskite į foliją suvyniotas bulves. Po to ant grotelių pradėkite kepti paruoštas daržoves – cukinijas, paprikas ir grybus. Kai daržovės iškeps, nuimkite jas nuo žarijų, išimkite bulves ir laikinai palikite šiltai (kol keps žuvis).

Sterkas kaimiškai
© hdlife.lt


Žuviai labai didelio karščio nereikia, todėl ji kepama visai neilgai, pačioje pabaigoje.

Lėkštėse paserviruokite keptas bulves bei daržoves, uždėkite keptos žuvies gabalėlius ir viską pagardinkite padažu. Skanaus!

hdlife.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2-3 vnt. Sterkai švieži
3 šaukštelis Dižono garstyčios
8 vnt. Bulvės
1 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
1 vnt. Saldžiosios oranžinės paprikos
300 g Pievagrybiai
1 vnt. Cukinijos
1 šaukštelis Druska
2 žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Padažui:
20 g Sviestas
1 šaukštelis Garstyčios
1 vnt. Žuvies sultinys kubeliais
200 ml Grietinėlė 30-35 proc. riebumo
1 sauja Krapai
2 žiupsnelis Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :