© hdlife.lt
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Rekomenduoju šį patiekalą gaminti ant žarijų.

Nuvalykite ir išdorokite sterkus ir supjaustykite juos gabalais. Pasūdykite, papipirinkite ir gerai įtrinkite garstyčiomis. Palikite mažiausiai dviem valandom pasimarinuoti.

Prieš kepant žuvį paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus. Keptuvėje išlydykite sviestą ir įpilkite grietinėlę. Tada įdėkite ½ žuvies sultinio kubelio ir šaukštelį garstyčių. Gerai viską sumaišykite ir kelias minutes pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite supjaustytus krapus ir pipirus. Viską sumaišykite. Jeigu reikia, įberkite dar druskos ir, kol ruošite žuvį, palikite padažą šiltai.

Sterkas kaimiškai
© hdlife.lt

Nuplaukite daržoves ir bulves. Kiekvieną bulvę suvyniokite į foliją – jas reikės kepti kepsninės žarijose. Supjaustykite cukiniją ir paprikas.

Sterkas kaimiškai
© hdlife.lt

Paruoškite žarijas ir jose užkaskite į foliją suvyniotas bulves. Po to ant grotelių pradėkite kepti paruoštas daržoves – cukinijas, paprikas ir grybus. Kai daržovės iškeps, nuimkite jas nuo žarijų, išimkite bulves ir laikinai palikite šiltai (kol keps žuvis).

Sterkas kaimiškai
© hdlife.lt


Žuviai labai didelio karščio nereikia, todėl ji kepama visai neilgai, pačioje pabaigoje.

Lėkštėse paserviruokite keptas bulves bei daržoves, uždėkite keptos žuvies gabalėlius ir viską pagardinkite padažu. Skanaus!

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Grilis/laužas
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai