© hdlife.lt
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Bet neskubėkime teisti šio patiekalo! Naudojant kokybiškus produktus ir teisingai pagamintas kebabas išdidžiai žengia su kitais pasaulyje žinomais patiekalais: picomis, makaronais, sušiais ar kinų maistu. Be to, arabai didžiuojasi šiuo savo nacionaliniu patiekalu.

Taigi, kaip ir visur, svarbu kokius ingredientus ir kaip juos naudojame. Aš gi, siūlau jums patiems pasigaminti ir kebabo padažus, ir mėsą. Skonių gausa ir įvairovė stulbinanti! Atrasite visai kitą kebabo pusę, o gal net šį patiekalą įtrauksite ir į savo mėgstamiausių patiekalų sąrašą.

Rinkitės vištos kulšeles arba ketvirčius. Jų mėsa sultingesnė.

Pastaba: mėsą marinuoti bei padažus gaminti geriausiai iš vakaro. Mėsą galite kepti įvairiai: kepsninėje, orkaitėje, ketaus grilio keptuvėje ar paprastoje keptuvėje. Iškepusią mėsą į lėkštę patiekti galite suvertą ant medinio iešmelio.

Štai koks turi būti tikras kebabas!
© Shutterstock nuotr.

Mėsos marinavimas:

Atidžiai nukaulinkite vištieną ir mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kitame inde sumaišykite 1 citrinos sultis, jogurtą, pomidorų tyrę, sutrintas česnako skilteles, maltus kajeno pipirus, maltus juoduosius pipirus, maltą ciberžolę, maltą kuminą, smulkiai supjaustytą mėtą, džiovintus raudonėlius, druską ir aliejų. Sudėkite vištienos gabaliukus ir viską labai gerai išmaišykite. Marinuotis palikite pernakt.

Štai koks turi būti tikras kebabas!
© Shutterstock nuotr.

Tzatziki padažo gaminimas:

Nulupkite agurko luobelę ir sutarkuokite jį stambiąją tarkos dalimi. Užpilkite žiupsnį druskos, sumaišykite ir palikite 10 min. pastovėti, kad agurkas išleistų vandenį. Tada per marlę išspauskite skystį ir nusausintą agurką sumaišykite su jogurtu.

Į padažą išspauskite česnaką bei citrinos sultis. Supilkite maltus juoduosius pipirus, ½ šaukštelio smulkios druskos, bei smulkiai supjaustytus mėtos lapelius ir krapus (be stiebelių).

Gerai viską sumaišę uždenkite ir taip pat palikite šaldytuve pernakt.

Štai koks turi būti tikras kebabas!
© Shutterstock nuotr.

Adžika:

Į vientisą masę sumalkite aštrius raudonuosius pipirus, česnako skiltelę ir labai gerai sumaišykite su druska, malta kalendra, maltu kuminu, bei pomidorų tyre. Pagamintą adžiką taip pat palikite pernakt vėsioje vietoje, kad „nurimtų“ aitrumas.

Štai koks turi būti tikras kebabas!
© Shutterstock nuotr.

Kebabo gaminimas:

Jei mėsą kepate grilyje, suverkite ją ant sudrėkintų iešmelių ir iškepkite. Jei kepate keptuvėje, ant iešmelio suverkite jau iškepusius mėsos gabaliukus.

Trumpai paskrudinkite tortilijos blynus. Jie taps dar skanesni.
Kol mėsa kepa, smulkiau supjaustykite naudojamus žalumynus ir išdėliokite juos į lėkštes ant tortilijų. Pagardinkite tzatziki ir adžikos padažais ir uždėję iškepusios mėsos iešmelį patiekite ant stalo.

Skanaus!

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Grilis/laužas Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai