Šparagų sriuba su parmezano traškučiais
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nupjaukite šparagų viršūnėles, palikite papuošimui. Nupjaukite šparagų stiebų apačias, po maždaug 1 – 2 cm, išmeskite. Likusius stiebus supjaustykite gabaliukais.

Užvirkite 1 l vandens dideliame puode, sumeskite šparagų viršūnėles ir pavirkite 3 minutes. Išgriebkite ir nuskalaukite šaltu vandeniu. Vandenį, kuriame pavirėte šparagus, pasilikite.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir patroškinkite keptuvėje su sviestu ant vidutinės ugnies 2 – 3 minutes. Pridėkite gabaliukais supjaustytus šparagų stiebus ir pakepinkite dar 2 minutes. Supilkite vandenį, kuriame virėte šparagus, visą grietinėlę, pagardinkite sultinio kubeliais ir virkite ant nedidelės ugnies 8 – 10 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir ant jos suformuokite mažus skrituliukus iš tarkuoto sūrio (maždaug 2 € monetos dydžio). Šaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 8 minutes.

Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą, paskaninkite druska ir pipirais.
Patiekite nedideliuose dubenėliuose, papuoškite garuose apvirtomis šparagų viršūnėlėmis ir sūrio skrituliukais.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai