Spanguolėmis ir graikiniais riešutais įdarytas viščiukas

Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptas.
Spanguolėmis ir graikiniais riešutais įdarytas viščiukas
© Vytauto Skuodo nuotr.
Pagaminamas per:
100min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iškaulinėtą viščiuką padedame oda į viršų ir marinuojame česnakais, druska ir pipirais.

Į faršą įdedame svogūnus, brendyje išmirkytas spanguoles, riešutus, patarkuojame apelsino žievelės (tik oranžinį sluoksnį), raudonėlio, viską sumaišome.

Paruoštą įdarą dedame į iškaulinėto viščiuko vidurį ir sugrąžiname viščiukui buvusią formą, sukryžiuojame kojas ant pilvo, užtvirtiname mediniais pagaliukais.

Paruoštą viščiuką nuplauname ir nusausiname, tada padedame ir įtriname druska, klevų sirupu, penkių pipirų mišiniu, laimų žievele.

Ant kepimo skardos padedame kepimo popieriaus, ant kurio uždedame viščiuką nugara į viršų.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame viščiuką 30 min., po to apverčiame ant nugaros ir tada patepame medaus ir sojų padažo mišiniu ir toliau kepame 30 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Višta
1 vnt. Žaliosios citrinos
50 g Džiovintos spanguolės
40 g Brendis
50 g Graikiniai riešutai
1 vnt. Apelsinai
3 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Pipirai
500 g Vištienos faršas
50 g Skrudinti svogūnų dribsniai
4 šaukštas Sojos padažas
2 šaukštas Medus
0,5 šaukštelis Raudonėliai
50 g Klevų sirupas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :