Spaghettini su krevetėmis ir pomidorais

Autorius: Vilius Tamošaitis
© Organizatorių nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Užverdame vandenį ir išverdame makaronus. Makaronus virkite kiek nurodyta gamintojo. Galite naudoti ir kitokios rūšies makaronus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 

Kol orkaitė kaista ir verda makaronai puode ar keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname česnakus ir šalotinius svogūnus. Kai lengvai pagels suberiame smulkiai pjaustytus pomidorus, smulkintus čiobrelius, šaukštą cukraus, dedame druskos ir pipirų pagal skonį.

Pakaitiname pora minučių. Visą masę supilame į virtuvinį kombainą, įdedame kelis lapus baziliko, saulėje džiovintus pomidorus ir petražoles. Sumalame iki vientisos masės. Perkošiame per sietelį. Jei trūksta skonio, įdėkite daugiau džiovintų pomidorų. Padažą pasidedame atskirai.

Pinijas paskrudiname atskiroje keptuvėje.

Parmezano čipsai. Sutarkuokite parmezaną, įberkite šiek tiek miltų ir pipirų. Viską sumaišę, po žiupsnelį berkite ant kepimo popieriaus 1-2  mm storio rutuliukais. Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai paskrus. Išėmę čipsus, galite juos formuoti ir lankstyti, kol šilti, į jums patinkamas formas. Patiekite su makaronais.

Krevetes truputį pasūdykite. Į kitą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą česnaką ir rūkyta papriką. Sudėkite krevetes ir kepkite priklausomai nuo dydžio.

Makaronus dedame į lėkštę, uždedame krevetes, viską gausiai užpilame padažu ir apibarstome kepintomis pinijomis. Patiekite su parmezano čipsais.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Makaronai spaghettini
400 g Pomidorai
Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
2 vnt. Svogūnai šalotiniai
žiupsnelis Čiobreliai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį druska
1 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Bazilikai
1 šaukštas Pinijų sėklos
50 g Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
sauja Petražolės
Krevetėms:
400 g Krevetės
2 šaukštelis Rūkytų paprikų milteliai
2 skiltelė Česnakai
Alyvuogių aliejus
Sūrio čipsams:
150 g Parmezano sūris
50 g Miltai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :