© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame vėžiagyvius, beriame šiek tiek smulkintų česnakų, svogūnų ir viską kepiname ant vidutinės ugnies apie 10-12 min.

Tuo tarpu atskirame nedideliame puode gaminkite padažą. Įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite likusį smulkintą svogūną su česnaku. Supilkite pomidorų tyrę, kepinkite apie 5 min. ir tada pilkite grietinėlę. Pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite ant silpnos ugnies dar maždaug 5 min. Jūsų padažas paruoštas.

Grįžtame prie vėžiagyvių. Apkepinus 10-12 min. vėžiagyvius apipilkite baltu sausu vynu, leiskite jam nugaruoti ir dėkite juos į padažą. Gerai pamaišykite ir palikite kelioms min., tam, kad jie įsigertų padažu.

Tada išvirtus makaronus sudėkite į padažą gerai išmaišykite ir serviruokite į lėkštę, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Recepto kilmė: Italijos virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai