Spagečiai su pomidorų padažu ir frikadelėmis

"Virtuvės mitų griovėjų" receptas.
© VMG nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

Padažui keptuvėje aliejuje apskrudinkite kubeliais pjaustytą svogūną, česnaką ir smulkintą salierą. Įdėkite lauro lapus, suberkite cukrų, druską, paskaninkite pipirais. Supilkite pomidorus savo sultyse, išmaišykite ir minutę patroškinkite.

Frikadelėms aliejuje apkepkite smulkintą svogūną. Į faršą sudėkite smulkintą česnaką, petražoles, rozmarinus, keptą svogūną. Paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir suformuokite mažus kukuliukus. Juos iškepkite keptuvėje arba orkaitėje. Tada trumpai patroškinkite pomidorų padaže.

Padažą su frikadelėmis pilkite ant virtų makaronų ir išmaišykite. Ant viršaus užberkite tarkuoto kietojo sūrio.

Virtuvės mitų griovėjai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Frikadelėms:
150 g Jautienos faršas
150 g Avienos faršas
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Aliejus
1 sauja Petražolės
1 žiupsnelis Rozmarinai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
150 g Spagečiai
40 g Kietasis sūris
Padažui:
1/2 vnt. Svogūnai
1/2 vnt. Salierų stiebai
200 g Konservuoti pomidorai savo sultyse
1 skiltelė Česnakai
2 vnt. Lauro lapai
1 žiupsnelis Cukrus
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai