SOTU: gardusis maltos mėsos apkepas

 (4)
Skanus karštas apkepas nuostabiai tinka pietums arba vakarienei. Kartu su dideliu dubeniu šviežių salotų šiuo apkepu pasisotins visa šeima.
Sotus maltos mėsos apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.8333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Apkepinkite svieste kartu su malta mėsa. Pagardinkite prieskoniais ir palikite ataušti.

Tuo metu sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinius, grietinę ir miltus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Supjaustykite pomidorus ketvirčiais.

Iškočiokite tešlą ir padenkite ja kepamuoju popieriumi išklotos didelės orkaitės skardos (aukštesniais kraštais) dugną bei kraštus. Tešla per juos gali kiek persisverti.

Užpilkite maltos mėsos masę ant tešlos. Sudėliokite ant viršaus grybus. Užpilkite sūrio bei grietinės maišiniu ir gražiai apdėliokite pomidorų skiltimis. Apibarstykite pomidorus trupučiu druskos ir pipirų.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25-35 minutes.

Apibarstykite pjaustytomis petražolėmis ir patiekite karštą su šviežiomis salotomis.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Šaldyta sluoksniuota tešla
4 vnt. Svogūnai
1 kg Malta mėsa
1 šaukštelis Rozmarinai
0,5 šaukštelis Čiobreliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
200 g Fermentinis sūris
300 g Grybai
4 vnt. Kiaušiniai
1,5 stiklinė Grietinė
2 šaukštas Miltai
8 vnt. Pomidorai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :