Šokoladinis tortas su šokolado ir maskarponės suflė

Autorius: Ramunė Matulienė
Burnoje tirpstantis desertas.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.1765 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinius plakame su cukrumi, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kakava. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų.

Į kepimo formą supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti. Išplakame jogurtą, maskarponę ir pusę cukraus. Padaliname masę pusiau į du dubenius. Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, atvėsiname ir supilame į vieną pusę masės, gerai išmaišome.

Išplakame iki standumo grietinėlę su likusia puse cukraus, padaliname per pusę ir įmaišome pusę į šokoladinę masę, kitą pusę į maskarponės/jogurto masę. Atsargiai išmaišome.

Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną. Vėlgi - pusę želatinos pilame į šokolado masę, kitą pusę - į maskarponės kremą. Viską atsargiai išmaišome. Jei kremai labai skysti, palaikome juos šaldytuve, kol pradės truputį stingti.

Biskvitą paliekame formoje, kurioje kepėme. Pilame ant biskvito šokoladinį suflė. Išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą, kol sustings taip, kad galima bus pilti kitą sluoksnį.

Kai suflė sustingsta - pilame ant viršaus maskarponės/jogurto kremą. Statome į šaldytuvą, kol suflė galutinai sustings. Viršų pabarstome tarkuotu šokoladu. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui:
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Cukrus
130 g Miltai
2 šaukštas Pienas
1 šaukštas Aliejus
2 šaukštas Kakava
Suflė:
200 g Maskarponės sūris
100 g Jogurtas
250 g Grietinėlė riebi
90 g Cukrus
20 g Juodasis šokoladas
30 g Želatina