Šokoladinis tortas su riešutais

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
300min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ištepkite lengvai sviestu 23 cm skersmens kepimo formą su nuimamais šonais.

Šokoladą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kitame puode ištirpinkite sviestą. Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su sviestu. Dėkite į sviestu išteptą kepimo formą, gerai prispauskite prie dugno ir šonų.

Riešutus stambiai sukapokite. Šokoladą, rikotos sūrį, cukrų ir vanilės ekstraktą sudėkite į didelį dubenį ir elektriniu plaktuvu suplakite iki vienalytės masės. Įmaišykite sukapotus riešutus.

Suplakite grietinėlę iki standumo. Sumaišykite maždaug ketvirtadalį grietinėlės į šokolado mišinį. Įmaišykite likusią plaktą grietinėlę. Sudėkite įdarą ant pyrago pagrindo. Uždenkite folija ir padėkite šaltai 4-6 valandas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 ml Grietinėlė
125 g Sviestas
250 g Rikotos sūris
200 g Juodasis šokoladas
200 g Biskvitiniai sausainiai
100 g Cukrus
2 šaukštelis Vanilės ekstraktas
100 g Mėgstami riešutai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :