Šokoladinis tortas su maskarponės kremu

 (11)
Šokoladinis tortas su maskarponės kremu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
75min
Įvertinimas:
3.8667 15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlai kiaušinius išplakite su cukrumi iki masė pabals ir padidės.

Atskirai sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą.

Po truputį įmaišykite miltų masę į kiaušinius.

Gerai išmaišykite ir supilkite tešlą į sviestu išteptą apvalią kepimo formą.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Palaukite kol atvės, išimkite iš formos ir horizontaliai perpjaukite į tris dalis.

Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų ir sumaišykite su maskarpone ir kakava iki vientisos masės.

Kremu gausiai pertepkite biskvitus (ant viršaus netepkite).

Juodąjį šokoladą ištirpinkite su sviestu. Gerai išmaišykite ir kai šiek tiek atvės, bet dar bus gana skysta masė, užpilkite ant torto viršaus.

Dėkite tortą į šaldytuvą valandai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui
4 vnt. Kiaušiniai
120 g Cukrus
5 šaukštas Krakmolas
120 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštas Kakavos milteliai
Kremui
400 g Maskarponės sūris
2 šaukštelis Kakavos milteliai
4 šaukštas Cukrus
200 ml Grietinėlė
Viršui
100 g Juodasis šokoladas
50 g Sviestas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :