Šokoladinis tortas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
3.6667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pagaminkite pagrindą. Išlydykite sviestą ir šokoladą (temperatūra – žema). Kiaušinius standžiai išplakite su cukrumi. Į kiaušinių plakinį sukrėskite sviesto ir šokolado mišinį bei grietinę. Atskirame inde sumaišytus prieskonius, miltus ir kepimo miltelius įmaišykite į kiaušinių ir šokolado mišinį. Tešlą sukrėskite į 26 cm skersmens torto formą ir kepkite 175 °C temperatūros orkaitėje 40–45 minutes.

Pagaminkite kremą. Puode pakaitinkite grietinėlę, joje išlydykite sviestą ir šokoladą. 200 ml kremo pasilikite viršutiniam sluoksniui, o likusį sumaišykite su graikiniais riešutais.

Atvėsusį pagrindą skersai perpjaukite į tris dalis ir aptepkite kremu su riešutais. Ant viršaus gražiai užtepkite kremą be riešutų. Laikykite tortą šaldytuve. Puoškite baltomis cukruotomis ir natūraliomis raudonomis
spanguolėmis.

Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai