Šokoladinis tortas KALĖDOMS

Šokoladinis tortas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.6667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pagaminkite pagrindą. Išlydykite sviestą ir šokoladą (temperatūra – žema). Kiaušinius standžiai išplakite su cukrumi. Į kiaušinių plakinį sukrėskite sviesto ir šokolado mišinį bei grietinę. Atskirame inde sumaišytus prieskonius, miltus ir kepimo miltelius įmaišykite į kiaušinių ir šokolado mišinį. Tešlą sukrėskite į 26 cm skersmens torto formą ir kepkite 175 °C temperatūros orkaitėje 40–45 minutes.

Pagaminkite kremą. Puode pakaitinkite grietinėlę, joje išlydykite sviestą ir šokoladą. 200 ml kremo pasilikite viršutiniam sluoksniui, o likusį sumaišykite su graikiniais riešutais.

Atvėsusį pagrindą skersai perpjaukite į tris dalis ir aptepkite kremu su riešutais. Ant viršaus gražiai užtepkite kremą be riešutų. Laikykite tortą šaldytuve. Puoškite baltomis cukruotomis ir natūraliomis raudonomis
spanguolėmis.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
200 g Juodasis šokoladas
100 g Sviestas
5 vnt. Kiaušiniai
200 ml Rudasis cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Meduolių prieskonių mišinys
150 ml Miltai
3 šaukštas Grietinė
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Kremui
150 g Graikiniai riešutai
250 g Juodasis šokoladas
100 g Pieniškas šokoladas
350 ml Grietinėlė
50 g Sviestas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :