Šokoladinis suflė – per 30 minučių

Šis desertas užburs kiekvieną šokolado mėgėją. Receptą, kaip jį paruošti, atsiuntė skaitytoja Rugilė.
Šokoladinė suflė
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Krakmolą ir kiaušinių trynius gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Pieną supilkite į puodą ir užvirkite. Verdantį pieną iš lėto pilkite į trynių masę ir tuo pačiu metu maišykite.

Gautą masę supilkite atgal į puodą ir kaitinkite iki grietinės tirštumo. (tačiau neperkaitinkite!)

Kremą supilkite ant šokolado gabaliukų (šokoladą galima sutarkuoti) ir gerai išmaišykite.

Su elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki blizgios masės.

Baltymus ir cukrų išplakite iki standžių putų.

Pusę plaktų baltymų sudėkite į šokoladinę masę, atsargiai išmaišykite. Po to likusius baltymus vėl sudėkite į šokoladinį kremą ir gerai išmaišykite.

Indelius, kuriuose kepsite, ištepkite sviestu ir vidų padengti nesaldžios kakavos milteliais.

Masę supilkite į paruoštus indelius ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nuo 5 iki 12 minučių (kuo indeliai mažesni, tuo trumpiau kepti).

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Kiaušiniai
100 g Juodasis šokoladas
100 ml Pienas
30 g Cukrus
1 šaukštas Krakmolas
žiupsnelis Kakava
Porcijos: 4
Sudėtingumas :