Šokoladinis riešutų pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
2.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių.

Iškloti išardomos formos dugną ir kraštus kepamuoju popieriumi.

Sumalti riešutus.

Ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje.

Išsukti sviestą ir cukrų.

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.

Į sviestinę masę sudėti, nuolat plakant, vieną po kito kiaušinių trynius.

Įmaišyti šokoladą, kavos miltelius, riešutus ir kukurūzų miltus.

Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Jas pamažėle sudėti, švelniai maišant, į šokolado masę.

Išpilti tešlą į 24 cm skersmens išardomą formą ir kepti apie 1 valandą.

Jei pyragas ima per daug ruduoti, pridengti kepamuoju popieriumi.

Visiškai ataušinti ir nuimti formos kraštus.

Patiekti su vaniliniais ledais.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai