Šokoladinis riešutų pyragas

 (3)
Šokolado smaguriams – šokoladinis pyragas su daug riešutų.
Šokoladinis riešutų pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
2.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių.

Iškloti išardomos formos dugną ir kraštus kepamuoju popieriumi.

Sumalti riešutus.

Ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje.

Išsukti sviestą ir cukrų.

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.

Į sviestinę masę sudėti, nuolat plakant, vieną po kito kiaušinių trynius.

Įmaišyti šokoladą, kavos miltelius, riešutus ir kukurūzų miltus.

Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Jas pamažėle sudėti, švelniai maišant, į šokolado masę.

Išpilti tešlą į 24 cm skersmens išardomą formą ir kepti apie 1 valandą.

Jei pyragas ima per daug ruduoti, pridengti kepamuoju popieriumi.

Visiškai ataušinti ir nuimti formos kraštus.

Patiekti su vaniliniais ledais.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Lazdyno riešutai
200 g Juodasis šokoladas
200 g Sviestas
1 stiklinė Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštelis Tirpi kava
1,5 stiklinė Kukurūzų miltai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :