Šokoladinis pyragas
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.3333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pirmiausia dubenėlyje ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, paskui sumetame gabaliukais sulaužytą šokoladą ir gerai maišome, kol ištirps. Paliekame ataušti. Per tą laiką su cukrumi plaktuvu labai gerai išplakame kiaušinius.

Suberiame cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Vėl gerai išsukame.

Tada supilame jau pravėsusį sviesto-šokolado mišinį, jeigu turime – galima šliūkštelėti šlakelį romo, ir gerai išmaišome. Suberiame riešutus. Juos galite susmulkinti, galite dėti nesmulkintus (svarbiausia - prieš tai pakepinti). Suberkite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir gerai viską išmaišykite.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sukrečiame tešlą ir paspaudžiant šaukštu išlyginame viršų. Pyragą šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 50 min. 175 laipsnių temperatūroje. Neperkepkite, nes pyragas bus kietas.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pusryčiai
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai