Šokoladinis pyragas su avietėmis

Šokoladinis pyragas su avietėmis
© DELFI
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
2.6000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitiname orkaitę iki 155 C laipsnių. Į indą suberiame miltus, juos sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais ir druska.

Sviestą susmulkiname ir ištirpiname didesniame puode ant viryklės. Sviestui ištirpus, sudedame šokolado gabaliukus ir maišant lydome šokoladą. Tuomet sudedame kiaušinius ir intensyviai maišome. Kai masė gerai išmaišyta, pamažu maišant suberiame birius produktus.

Viską labai gerai maišome kelias minutes. Paruošiame kepimo formą ištepdami ją sviestu ir pabarstydami miltais. Ant kepimo formos paviršiaus tolygiai paskirstome maždaug pusę turimų aviečių ir tik tuomet pyrago tešlą supilame į formą. Supylus tešlą, ant viršaus sudedame likusias avietes.

Kepame maždaug 15 minučių. Pyragą apibarstome cukraus pudra.

Virtuvės mitų griovėjai
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1 sauja Avietės
3 vnt. Kiaušiniai
140 g Juodasis šokoladas
80 g Miltai
55 g Sviestas
1 žiupsnelis Druska
1/3 šaukštelis Kepimo milteliai
180 g Farino cukrus
Apibarstymui:
pagal skonį Cukraus pudra
Sudėtingumas :