© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.4706 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sviestą išsukti su cukrumi, palengva supilti išplaktus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti.

Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir kai jis pravės, supilti į kiaušinių ir sviesto masę.

Miltus persijoti, išmaišyti su kepimo milteliais ir po truputį pilti į kiaušinių ir sviesto masę, maišyti, kad neliktų miltų gumuliukų, bet stengtis tešlos neperplakti.

Į keptuvę dėti šaukštą cukraus ir vanilės esenciją. Kai cukrus lengvai paruduoja, sudėti 2 per burokinę tarką tarkuotus obuolius (obuolius tarkuoti su žievele, nes joje yra daugiausiai skonio). Obuolius karamelizuoti apie 5 min. Kitus 2 obuolius nulupti ir supjaustyti stambesniais kubeliais. Visus obuolius sudėti į tešlą ir gerai išmaišyti.

Tešlą supilti į skardą išklota sviestiniu popieriumi ar išteptą aliejumi/sviestu.

Kepti 35-40min 175C įkaitintoje orkaitėje (vidus turi būtį šiek tiek šlapias, tad neperkepti). Kai pyragas kepa, neatidarinėti orkaitės durelių, nes kepinys lengvai gali susmegti.

Pjaustyti ir patiekti truputį ataušusį. Apibarstyti cukraus pudra. Puikiai tinka su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai