© hdlife.lt
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Patarimas: naudokite nedidelę keturkampę kepimo formą.

Labai plonai nuskuskite apelsinų žievelę (tik oranžinį sluoksnį) ir supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Paruoštas žieveles reikia 2 kartus nuvirti: žieveles pamerkite nedideliame vandens kiekyje ir tik vandeniui užvirus nukoškite. Tą patį pakartokite antrąkart – taip neliks kartumo.

Išspauskite vieno apelsino sultis. Išlukštenkite pistacijas ir šiek tiek jas pasmulkinkite.

Šokoladinis keksas su apelsinų žievelėmis ir pistacijomis
© hdlife.lt

Garų vonelėje išlydykite šokoladą.

Labai gerai (iki purumo) išplakite kiaušinius su cukrumi ir sumaišykite su apvirtomis apelsino žievelėmis, lydytu šokoladu, smulkintais riešutais ir miltais. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta kekso tešla.

Šokoladinis keksas su apelsinų žievelėmis ir pistacijomis
© hdlife.lt

Kepimo indą ištepkite sviestu (kad keksas nepriliptų) ir supilkite į jį tešlą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepti reikia apie 30-40 min. 180 laipsnių karštyje. Pasistenkite neperkepti, kad vidus būtų šiek tiek „šlapesnis“. Skanaus.

Šokoladinis keksas su apelsinų žievelėmis ir pistacijomis
© hdlife.lt
Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai