Šokoladinis keksas su apelsinų žievelėmis ir pistacijomis

Autorius: Artūras Piulskis
Pasak garsiųjų belgų šokolado gamintojų, apelsinų ir šokolado derinys – nemirštanti klasika. Kiekviena Belgijos šokolado krautuvėlė turi po kelis šio derinio variantus: šokoladu aplietas cukruotas apelsino griežinėlis, šokoladu aplietas apelsino žievelės šiaudelis, šokoladiniai saldainėliai su apelsinų likeriu ir pan. Aš taip pat labai mėgstu šį derinį, todėl vis ieškau įvairiausių receptų su šiais dviem ingredientais. Šįkart tai šokoladinis pyragas su apelsinų žievelėmis ir smulkintų pistacijų gabaliukais.
© hdlife.lt
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Patarimas: naudokite nedidelę keturkampę kepimo formą.

Labai plonai nuskuskite apelsinų žievelę (tik oranžinį sluoksnį) ir supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Paruoštas žieveles reikia 2 kartus nuvirti: žieveles pamerkite nedideliame vandens kiekyje ir tik vandeniui užvirus nukoškite. Tą patį pakartokite antrąkart – taip neliks kartumo.

Išspauskite vieno apelsino sultis. Išlukštenkite pistacijas ir šiek tiek jas pasmulkinkite.

Šokoladinis keksas su apelsinų žievelėmis ir pistacijomis
© hdlife.lt

Garų vonelėje išlydykite šokoladą.

Labai gerai (iki purumo) išplakite kiaušinius su cukrumi ir sumaišykite su apvirtomis apelsino žievelėmis, lydytu šokoladu, smulkintais riešutais ir miltais. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi tiršta kekso tešla.

Šokoladinis keksas su apelsinų žievelėmis ir pistacijomis
© hdlife.lt

Kepimo indą ištepkite sviestu (kad keksas nepriliptų) ir supilkite į jį tešlą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepti reikia apie 30-40 min. 180 laipsnių karštyje. Pasistenkite neperkepti, kad vidus būtų šiek tiek „šlapesnis“. Skanaus.

Šokoladinis keksas su apelsinų žievelėmis ir pistacijomis
© hdlife.lt
hdlife.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Apelsinai
200 g Sviestas
130 g Cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
50 g Šokoladas juodas (60-70 proc. kakavos)
200 g Pistacijos
250 g Miltai
1/2 šaukštelis Sviestas kepimo indui patepti
Porcijos: 6
Sudėtingumas :