Šokoladinis burokėlių pyragas be miltų

Šokoladinis burokėlių pyragas be miltų
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
55min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite.

Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į elektrinį plakiklį.

Plakite, kol gausite vienalytę masę.

Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų.

Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu.

Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro.

Suberkite migdolų miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25-30 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas).

Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Burokėliai
100 g Sviestas
200 g Juodasis šokoladas
150 g Cukrus
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Kakavos milteliai
150 g Migdolų miltai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :