Šokoladinis burokėlių pyragas be miltų
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 55min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite.

Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20x30 cm dydžio kepimo formą.

Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į elektrinį plakiklį.

Plakite, kol gausite vienalytę masę.

Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų.

Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu.

Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro.

Suberkite migdolų miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25-30 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas).

Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Tinka: Vegetarams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai