Šokoladinis apelsinų pyragas

Autorius: Simona


Nuostabaus skonio, purus ir tirpstantis burnoje šokolado ir apelsino derinys.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Nutarkuoti apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį. Minkštą sviestą plakti kartu su cukrumi ir žievelėmis 2 – 3 minutes.

Nuolat plakant po vieną įmušti kiaušinius, po to įmaišyti smulkintus riešutus. Supilti nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišyti.

Kepti 45 minutes iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.

Glajui šokoladą ištirpinti kartu su sviestu. Įmaišyti iš apelsinų išspaustas sultis. Iškepusį ir ataušintą pyragą aplieti glajumi, o jei norisi kažko gražiau, pyragą padailinti pagal savo fantaziją. Aš pasirinkau kokoso skonio žvaigždes.

Šokoladinis apelsinų pyragas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!

Daugiau šokoladinių pyragų:

Šokoladinis savaitgalio pyragas

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Šokoladinis pyragas su sūriu

Šokoladinis pyragas su maskarpone ir avietėmis

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas su lazdyno riešutais

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pyragui:
170 g Juodasis šokoladas
2 vnt. Apelsinai
170 g Sviestas
150 ml Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
sauja Riešutai malti
Glajui:
100 g Šokoladas
50 g Sviestas
60 ml Apelsinų sultys
sauja Kokoso drožlės
Sudėtingumas :