Šokoladiniai keksiukai su pupelėmis ir riešutais

Tikrais virtuvės šefais tampame tada, kai nebijome netikėtų, save ir namiškius nustebinančių maisto produktų derinių. Šis kontrastingas smaližių garbinamo “brauni” pyrago receptas – dar vienas žingsnis kulinarijos virtuozo link. Sunku patikėti, kad pupelės ir šokoladas suderinami? Nepamirškite, kad šokoladas, kažkada irgi buvo pupelės.
Šokoladiniai keksiukai su pupelėmis ir riešutais
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Į puodą įpilkite 100 ml vandens. Suberkite į metalinį dubenį gabalėliais supjaustytą sviestą bei sulaužytą pienišką šokoladą ir, lėtai maišydami, ištirpinkite juos, įstatę dubenį į vandens vonelę. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palaukite, kol masė atvės.

2. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava.

3. Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir supilkite paruoštą mišinį į dubenį su miltais.

4. Pupeles suberkite į šokolado masę.

5. Išpilstykite tešlą į formeles, išteptas sviestu, ir pakepkite 25 minutes įkaitintoje iki 180 °С orkaitėje.

6. Iškeptą braunį papuoškite graikinių riešutų puselėmis ir patiekite su vanilinių ledų kamuoliukais, apibarstę tarkuota apelsinų žievele.

Rekomendacijos:
Norėdami, kad iškepusį pyragą arba tortą būtų galima lengvai ištraukti iš formelės, reikia neištraukiant kepinio iš formelės pastatyti jį ant šalto šlapio rankšluosčio. Iškepusį pyragą iš karto išnešti į vėsią vietą nereikia, nes jis gali sukristi.

Tam, kad patiekiami ledų kamuoliukai nesiridentų lėkštėje, galima po jais įpilti šiek tiek plaktos grietinėlės. Tuomet jie lėčiau tirps.

BONDUELLE
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

0,5 indelis VAPEUR garuose ruoštos raudonosios pupelės BONDUELLE
200 g Miltai
4 vnt. Kiaušiniai
5 šaukštas Cukrus
3 šaukštas Kakava
250 g Pieniškas šokoladas
1 šaukštelis Kepimo milteliai
200 g Sviestas
100 g Graikiniai riešutai
1,5 šaukštas Apelsino žievelė
400 g Vaniliniai ledai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :