Šokoladiniai blyneliai

 (3)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Įvertinimas:
2.5000 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Juodąjį šokoladą sulaužykite į gabaliukus, sviestą supjaustykite kubeliais ir viską išlydykite dubenėlyje ant karštų garų. Šiek tiek atvėsinkite.

Miltus sumaišykite su kakavos milteliais, druska ir 2 šaukštais cukraus pudros. Išplakite kiaušinius iki purios, vienalytės masės. Įpilkite pieno ir išmaišykite. Kiaušinių ir pieno plakinį iš lėto pilkite į miltų, kakavos ir cukraus pudros mišinį, nuolat maišydami. Supilkite išlydytą šokoladą su sviestu, šaukštą brendžio ir viską gerai išmaišykite. Iškepkite plonus lietinius ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.

Atšildykite šaldytas uogas. Jei uogos šviežios, jas nuplaukite ir leiskite apdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Stambias uogas supjaustykite. Jeigu norite, uogas galima apibarstyti cukraus pudra.

Gerai išplakite grietinėlę su likusia cukraus pudra. Ant kiekvieno blynelio dėkite uogų ir sulankstykite juos keturgubai. Iš konditerinio maišelio užspauskite ant blynelių plaktos grietinėlės arba patiekite ją atskirai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

80 g Juodasis šokoladas
50 g Sviestas
150 g Miltai
1 šaukštelis Kakava
1 žiupsnelis Druska
5 šaukštas Cukraus pudra
2 vnt. Kiaušiniai
500 ml Pienas
1 šaukštas Brendis
Aliejus (kepimui)
2 sauja Uogos (šaldytos arba šviežios)
200 ml Riebi grietinėlė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :