„Smetoniški“ orkaitėje kepti varškėčiai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
3.6667 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sudėkite varškę į dubenį, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos.

Varškę sutrinkite šakute ir gerai išmaišykite.

Įberkite juodoje arbatoje išmirkytų razinų ir gerai išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir užmaišykite vienalytę masę.

Pabarstykite stalą miltais ir iš varškėčių tešlos padarykite „dešrą“.

Supjaustykite ją maždaug 1,5 cm storio griežinėliais. Iš jų tarp delnų susukite kamuoliukus.

Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu (dugną galite net padengti plonomis sviesto riekelėmis – sviesto turi būti daug).

Varškėčius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol gražiai apskrus.

Šventiniam stalui: Užgavėnės
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai