Slyvų pyragas su muskatiniais trupiniais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite gabaliukais sukapotą atšaldytą sviestą ir greitai suminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį ir, syvynioję į plėvėlę, padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

Slyvas nuplaukite, supjaustykite puselėmis ir išimkite kauliukus.

Sutarkuokite ar sutrupinkite baltą duoną ir apkepinkite gerai įkaitintame svieste. Apkepintus trupinius suberkite į dubenį ir sumaišykite su 30 g cukraus, pagardinkite trupučiu muskato.

Trupiniams greitai sumaišykite miltus, cukrų, sviestą ir muskato riešutą. Nurodytus produktus trinkite tarp rankų, kol susidarys trupiniai.

Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Išardomą kepimo formą krupščiai ištepkite sviestu. Iš tešlos iškočiokite šiek tiek didesnį skritulį nei kepimo indas. Išklokite ja kepimo formą, palikdami 1 cm aukščio kraštelį. Tešlą tolygiai apibarstykite kepintais duonos trupiniais, o ant viršaus išdėliokite slyvų puseles. Jas apibarstykite likusiais 70 g cukraus. Galiausiai slyvas apibarstykite muskatiniais trupinėliais.

Kepkite pyragą ant viduriniosios orkaitės lentynėlės maždaug 40 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
75 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
125 g Sviestas
Įdarui:
700 g Slyvos
100 g Balta duona
50 g Sviestas
100 g Cukrus
žiupsnelis Muskato riešutai
Trupiniams:
200 g Miltai
100 g Cukrus
150 g Sviestas
žiupsnelis Muskato riešutai
Porcijos: 12
Sudėtingumas :