Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Išimame tešlą ir paliekame atšilti. Vištieną supjaustom kubeliais, pagardinam druska ir prieskoniais ir paliekame marinuotis.

Svogūnus supjaustome žiedais ir pakepinam šaukšte aliejaus ir 20 g sviesto. Kai svogūnai įgauna aukso spalvą, dedam cukrų, pasūdom, pagardinam žolelėm ir maišydami kaitinam, kol svogūnai paruduoja. Paliekam ataušti.

Keptuvėje įkaitinam likusį aliejų. Sudedam vištieną ir kepam pastoviai maišydami. Mėsa turi iškepti, bet neperkepti.

Įkaitinam orkaitę iki 175 laipsnių. Tešla išklojam skardą, paliekant kraštus, ir dedam paeiliui svogūnus su vištiena.

Kiaušinius išplakam su grietinėle ir įmaišom pusę tarkuoto sūrio, pagardinam druska ir prieskoniais. Supilam plakinį ant svogūnų ir vištienos, apibarstom likusiu sūriu ir šaunam kepti 20-25 minutėms, kol kiaušinių masė sustandėja, o sūris išsilydo ir apskrunda.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Vištienos krūtinėlių filė
1 pakelis Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
2 vnt. Svogūnai
30 g Sviestas
2 šaukštas Aliejus
1 šaukštelis Cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Grietinėlė
75 g Fermentinis sūris
1 šaukštelis Džiovintos saldžiosios paprikos
pagal skonį Druska
pagal skonį pipirai
Porcijos: 3
Sudėtingumas :