Sluoksniuotas pyragas su Rududu kremu

 (7)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
1.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.

Į masę įdėkite 70 g sviesto, 1 šaukštelį sodos. Atsargiai įdėkite 5 šaukštus medaus. Medus tinka bet koks, bet būtų geriau ne tamsus. Geriausia – liepų ar gėlių.

Į didelį puodą įpilkite vandens, užvirinkite, kad burbuliuotų. Dubenį, kuriame maišėte kiaušinių masę įstatykite į verdantį vandenį, kad vanduo apsemtų dubenį praktiškai iki viršaus. Vanduo tegu verda, o jūs tuo metu atsargiai maišykite turinį, kol visi komponentai susilies į visiškai vientisą masę.

Suberkite į dubenį 4 stiklines miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Tešla turi būti tiršta, be gumulėlių. Turi nelipti prie rankų.

Padalinkite tešlą į 7 dalis, susukite jas į rutuliukus.

Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite maždaug 5 mm storio apskritimą.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių ir kepkite tešlos lakštus 180 laipsnių orkaitėje 12 – 13 min. Lakštai turi kiek paskrusti. Paskui išimkite juos iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Kol vės tešlos lakštai, pasigaminkite kremą. Sviestą sumaišykite plaktuvu su Rududu kremu.

Iš septynių tešlos lakštų jums reikės šešių. Vieną atidėkite.

Ant lakšto tepkite kremo, uždėkite kitą lakštą, vėl užtepkite kremo, taip susluoksniuokite lakštus.

Susmulkinkite graikinius riešutus ir kiek paskrudinkite sausoje keptuvėje. Trintuvu sutrinkite riešutus ir septintą tešlos lakštą. Šiuo mišiniu apiberkite pyrago viršų.

Pyragą papuoškite riešutais, džiovintomis slyvomis. Pyragą nakčiai įdėkite į šaldytuvą. Kitą dieną jau galima valgyti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
4 stiklinė Miltai
70 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
5 šaukštas Medus
1 šaukštelis Soda
1 stiklinė Cukrus
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
Kremui:
1 indelis Virtas saldintas kondensuotas pienas Rududu
300 g Sviestas
Papuošimui:
1 sauja Graikiniai riešutai
1 sauja Džiovintos slyvos
Porcijos: 12
Sudėtingumas :