Skumbrė su serbentais

Vietoje poro šiame recepte galima naudoti krieno lapus.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Žalius poro lapus nuplauti ir pamerkti į verdantį vandenį 40 sekundžių. Mesti į kiaurasamtį ir aplieti šaltu vandeniu. Sudėti ant popierinių servetėlių, kad lapai apdžiūtų.

Skumbrę išdoroti, išplauti, nusausinti, įtrinti nedideliu kiekiu druskos.

Serbentus ir baziliką nuplauti, lapelius susmulkinti. Sumaišyti serbentus su kadagiu, baziliku ir juodaisiais pipirais. Farširuoti gautąja mase žuvį. Porus sudėti ant darbo stalo taip, kad jie vos užeitų vienas ant kito. Aplaistyti baltuoju vynu.

Įvynioti skumbrę į lapus. Žuvį dėti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Nuimti lapus, žuvį aplieti kepant išsiskyrusiomis sultimis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Skumbrės
1 sauja Raudonieji serbentai
1 šaukštas Juodieji serbentai
5 vnt. Porų lapai (tik žalia dalis)
žiupsnelis Bazilikai
5 vnt. Kadagių uogos
0,5 šaukštelis Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
200 ml Sausas baltasis vynas
Porcijos: 2
Sudėtingumas :