Skryliai
© Recepto autorė
Įvertinimas:
3.8182 22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Padažui pagardinti dar galite papildomai įdėti pievagrybių. Kai norisi greitesnio padažo, kartais tiesiog pasikepinu šoninės su svogūnu ir uždedu ant skrylių kartu su grietine. Skrylius taip pat galite pagardinti mėgstamais prieskoniais, aš retkarčiais užberiu bulvių ar makaronų prieskonių mišinio.

Gaminimas:

  1. Kiaušinį išplakame su 1/4 arb. š. druskos, supilame vandenį, išmaišome. Po to supilame pusę miltų, maišome šluotele arba šakute, tada supilame likusią dalį miltų. Kai tešla sunkiai maišosi, pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.
  2. Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame ~2–3 mm storio apskritimą, jį supjaustome į mažus, rombo formos gabalėlius. Gabalėlius sudedame ant miltuotos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Taip paruošiame visus skrylius.
  3. Puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Pamažu sudedame pusę skrylių. Verdame ~10 min., kol skryliai suminkštėja. Po to išverdame kitą pusę skrylių. Arba galima visus skrylius virti viename dideliame puode.
  4. Padažas: šoninę supjaustome mažais gabalėliais, sudedame į keptuvę ir kepiname ~3 min. ant vidutinės ugnies. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę kartu su šonine. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame grietinėlę, išmaišome padažą, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname ~1 min. ant silpnos ugnies vis pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
  5. Skrylius išgriebiame iš vandens, sudedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame.

Skanaus!

Skryliai
Skryliai
© Recepto autorė
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai