Skrudintas saldaus pieno sūris špinatuose – „Palak panir“

Autorius: Justina Pavliukovičienė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Indijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Saldaus pieno sūrį supjaustykite 1,5 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sūriui skrudinti skirtus riebalus ir apskrudinkite sūrio kubelius. Sūrį sudėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

Špinatus nuvalykite ir perplaukite keliais vandenimis, stambiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą „ghee", suberkite kmyninį kuminą, sudėkite sukapotą aštriąją papriką ir imbierą. Skrudinkite prieskonius keliolika sekundžių, tuomet suberkite ciberžolę ir saldžiosios paprikos miltelius.

Dar po kelių sekundžių sudėkite špinatus ir išmaišykite. Troškinkite špinatus kol sukris, tačiau vis dar išsaugos savo ryškiai žalią spalvą.

Suberkite kalendrą, „garam masala" ir juoduosius pipirus. Pasūdykite, sudėkite grietinę. Turinį gerai išmaišykite, ir, kai grietinė užvirs, sudėkite sūrio kubelius.

Jei špinatų padažas labai sutirštėjo, įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Troškinkite uždengę dar kelias minutes, kad sūrio kubeliai išbrinktų ir suminkštėtų.

Jei naudosite neskrudintą sūrį, patiekalą maišykite atsargiai, kad sūrio kubeliai neprarastų savo formos ir nesubyrėtų. Skaniausia patiekus kuo šviežesnį su biriai virtais ryžiais ir/arba plokščiąja indiška duona.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Špinatai
500 g Sūris saldaus pieno
4-5 šaukštas Grietinė
3 šaukštas Lydytas sviestas
gabaliukas Imbieras
1/2 šaukštelis Ciberžolė
1/2 šaukštelis Prieskoniai Garam Masala
1,5 šaukštelis Kuminai
1 vnt. Čili pipirai
1 šaukštelis Kalendros grūdeliai malti
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :