Sklindžiai su kefyru ir apelsinų padažu

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuplaukite apelsiną ir išspauskite iš jo sultis. Supilkite šias sultis į puodą ir užpilkite jas 300 ml karšto vandens. Virkite 5 min. ant silpnos ugnies uždengę puodą dangčiu, o tada atvėsinkite. Nukoškite, pridėkite cukraus, išmaišykite ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies 7 – 10 min.

Sumaišykite krakmolą su dviem šaukštais šalto vandens ir iš lėto supilkite į gautą sirupą, nuolat maišydami. Užvirinkite, o tada leiskite pravėsti.

Sklindžiams kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir soda. Įpilkite 100 ml kefyro, sudėkite miltus, supilkite citrinos sultis. Viską išmaišykite. Pamažu supilkite likusį kefyrą ir gerai išmaišykite tešlą. Jeigu norite, į tešlą galite įberti 1 valg. š. aguonų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite nedidelius sklindžius.

Sklindžius sudėkite į lėkštes ir užpilkite apelsinų padažu. Papuoškite mėtų lapeliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Padažui:
1 vnt. Apelsinai
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Krakmolas
Sklindžiams:
2 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Cukrus
1 žiupsnelis Druska
0,33 šaukštelis Soda
200 ml Kefyras
250 g Miltai
50 ml Citrinų sultys
Aliejus (kepimui)
1 žiupsnelis Mėtos lapeliai (papuošimui)
Porcijos: 4
Sudėtingumas :