© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Paruoškite tešlą: vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir cinamoną. Įminkykite sviestą. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Po truputį supilkite vandenį, kol tešla bus drėgna ir iš jos galėsite suformuoti rutulį. Jį apvyniokite plėvele ir laikykite šaldytuve, kol ruošite įdarą.

Paruoškite įdarą: užvirkite 1 stiklinę vandens ir juo apipilkite į dubenėlį sudėtas razinas. Palaukite, kol suminkštės. Obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Užkaiskite dar vieną stiklinę vandens ir sudėkite obuolius bei cinamoną. Pakaitinkite, kol obuoliai suminkštės. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Nusausinkite.

Į nedidelį puodą sudėkite cukrų, įpilkite stiklinę vandens ir citrinos sultis; nuolat maišydami pakaitinkite ant nedidelės ugnies. Įmaišykite apvirtus obuolius ir išbrinkusias razinas. Kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišykite. Obuoliai turi karamelizuotis, bet nesukietėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Išplakite kiaušinį su vandeniu. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Ji turi būti 0,3-0,6 cm storio. Išpjaukite maždaug 10 cm skersmens apskritimus. Ant jų dėkite po šaukštą įdaro, patepkite kraštelius kiaušinio plakiniu, perlenkite ir juos sulipdykite.

Šiuos pyragėlius galite kepti įkaitintame aliejuje, kol parus. Išgriebkite ir pabarstykite cukrumi. Paaušinkite (5 min) ir patiekite.

Galite kepti orkaitėje: sudėkite pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi. Kepkite apie 10 min, kol truputį paskrus. Praaušinkite (5 min) ir patiekite.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai