SKANUMĖLIS: daržovių blynai su varškės padažu

 (2)
Autorius: Renata
Bulvinius blynus kepu visus metus, o štai šviežių rudeninių daržovių blynai - sezoninis patiekalas, mūsų tradicinis derliaus šventės stalo papuošalas ir skanumynas. Derinio su varškės padažu nepagirtų nė vienas dietologas, bet bala nematė jų kartą per metus:) Šie blynai turi savo spalvą ir kvapą - oranžinį moliūgo ir morkų derinį ir nuostabų svogūnų aromatą.
© kumucia.com
Pagaminamas per:
40min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.6667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Visas daržoves nuskutu/nulupu, perplaunu šaltu vandeniu ir sutarkuoju bulvių tarkavimo mašina (ar smulkiai trintuve virtuviniu kombainu). Tarkius kruopščiai permaišau su išplaktais kiaušiniais, druska ir raudonėliu.

Gautą tešlą šaukštu pilu į keptuvėje įkaitintą aliejų, formuodama nedidelius blynelius. Apačiai apskrudus, blynelius mentele perverčiu ir kepu iki traškių pakraščių susidarymo.

Padažui varškę, grietinę ir pieną su žiupsniu druskos išsuku iki kreminės konsistencijos.

Blynelius tiekiu karštus, sluoksniuotus lėkštėje su padažu.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Blynams:
1 kg Bulvės
300 g Moliūgai
1 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
3 vnt. Kiaušiniai
1,5 šaukštelis Druska
žiupsnelis Raudonėliai
Aliejus kepimui
Varškės padažui:
400 g Varškė riebi
2 šaukštas Grietinė
0,5 stiklinė Pienas
žiupsnelis Druska
Porcijos: 5
Sudėtingumas :