SKANUMĖLIS: bulvių ir salierų apkepas

Bulvių ir salierų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnako skilteles. Suberkite į nedidelį puodą, užpilkite pienu ir grietinėle. Užvirkite, kelias minutes dar pakaitinkite ant mažos ugnies ir palikite atvėsti.

Bulves ir saliero gumbą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Saliero griežinėlius padalinkite į keturias dalis.

Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu ir sluoksniuokite bulves su salierais: plonas sluoksnis salierų, plonas bulvių, pabarstykite druska, pipirais ir vėl iš naujo dėkite salierus, bulves.

Ant viršaus užpilkite kaitintą grietinėlę su svogūnais. Svogūnus paskirstykite vienodai.

Ant viršaus užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.

Indą uždenkite kepimo folija.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės
1 vnt. Salierų šakniavaisiai
2 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
1 stiklinė Grietinėlė
0,5 stiklinė Pienas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
70 g Fermentinis sūris
Porcijos: 6
Sudėtingumas :