Bulvių ir salierų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnako skilteles. Suberkite į nedidelį puodą, užpilkite pienu ir grietinėle. Užvirkite, kelias minutes dar pakaitinkite ant mažos ugnies ir palikite atvėsti.

Bulves ir saliero gumbą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Saliero griežinėlius padalinkite į keturias dalis.

Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu ir sluoksniuokite bulves su salierais: plonas sluoksnis salierų, plonas bulvių, pabarstykite druska, pipirais ir vėl iš naujo dėkite salierus, bulves.

Ant viršaus užpilkite kaitintą grietinėlę su svogūnais. Svogūnus paskirstykite vienodai.

Ant viršaus užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.

Indą uždenkite kepimo folija.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.

Tinka: Vegetarams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai