Austriškas šokolado tortas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
3.6250 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir 40 g cukraus pudros.

Sviestą išsukite iki purumo. Suberkite likusią cukraus pudrą, gerai išsukite, sudėkite trynius ir vėl gerai išsukite.

Į sviesto ir trynių mišinį supilkite ištirpintą (palaukite kol šiek tiek pravės, nepilkite karšto) šokoladą ir gerai išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir įmaišykite išplaktus baltymus.

Tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite apie 35-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę.

Paruoškite glajų: šokoladą ištirpinkite su sviestu ir išmaišykite su grietinėle ir cukrumi. 5 minutes pavirkite ir kiek atvėsinkite.

Vieną biskvito paplotį pertepkite abrikosų džemu ir užliekite glajumi, uždenkite antru papločiu ir gausiai apliekite likusiu glajumi.

Tortą valandai pastatykite šaltai, kad sustingtų.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai