Skandinaviška silkė lietuviškai

 (4)
© cocinarendez-vous.blogspot.com
Pagaminamas per:
50min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Morkas suvyniokite į foliją ir iškepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Burokėlį supjaustykite labai plonomis riekelėmis, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi. Išdėliokite ant kepimo popieriaus. Burokėlių riekeles ir kepkite 80 laipsnių karštyje, kol šie taps traškūs.

Morkas atvėsinkite, nulupkite sutrinkite trintuve (blenderiu) su citrinos sultimis, šaukštu grietinės, druska, pipirais.
Silkę supjaustykite juostelėmis, išdėliokite ant morkų tyrės ir papuoškite džiovintais burokėliais.

Pastaba:

Į morkų tyrę dėjau grietinę, o ne grietinėlę, specialiai, kad suteiktų rūgšties, nes pagalvojau, kad silkė saldi, morkos saldžios. Ir tikrai, švelni rūgštelė labai tiko prie saldžios skandinaviškos silkutės:)

cocinarendez-vous.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Silkės filė
2 vnt. Morkos
1 vnt. Burokėliai
1/2 vnt. Citrinų sultys
1 šaukštas Grietinė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :