© T. Šimkaus nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Supjaustykite menkę su oda 0,5 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis. Jas apvoliokite bulvių krakmole ir iš karto kepkite 3 minutes gruzdintuvėje iki 170 laipsnių įkaitintame aliejuje.

Paruoškite padažą: į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite šiaudeliais supjaustytus čili pipirus, smulkintus česnakus, kario pastą ir lengvai apkepkite. Tada dėkite susmulkintą citrinžolę, laimo lapelius, įpilkite čili padažo, įdėkite kepintų svogūnų ir kaitinkite 2 minutes.
Baigdami kaitinti, dėkite žuvies padažą, citrinų sultis, cukrų ir smulkintus kalendrų lapelius.

Keptus menkės gabalėlius nusausinkite nuo aliejaus ir sudėkite į paruoštą padažą. Viską lengvai permaišykite. Patiekdami į lėkštės vidurį dėkite ryžius, o ant ryžių keptus menkės gabalėlius. Ant viršaus pilkite padažą, o šalia dėkite laimo skilteles bei kalendros lapelius.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai