Senoviniai rageliai su uogiene

 (2)
Senoviniai rageliai su uogiene
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą ištirpinkite.

Supilkite karštą pieną ir gerai išplakite.

Mieles sumaišykite su miltais.

Beriant miltų mišinį įmaišykite pamažu į sviesto ir pieno plakinį. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.

Padalinkite į 5 gabaliukus ir palikite porai valandų pakilti (uždenkite maistine plėvele, kad nesudžiūtų viršus).

Gabaliukus po vieną iškočiokite iki plonų skritulių.

Kiekvieną apibarstykite šaukštu cukraus ir supjaustykite į 12 trikampių.

Ant plačiausios trikampio dalies (galo) dėkite po mažą šaukštelį mėgstamos uogienės ir susukite link smailės.

Ragelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

230 g Sviestas
1 puodelis Pienas
4 puodelis Miltai
3/4 šaukštelis Sausos mielės
0,5 l Uogienė
5 šaukštas Cukrus
Viršui
2 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Cukrus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :