Salotos su jūros gėrybėmis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Midijas perplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens, kaitinkite kol atsivers.

Aštuonkojus apvirkite 5 min. 100 ml vedančiame vandenyje.

Midijas ir aštuonkojus sudėkite į dubenį.

Į vandenį nuo midijų ir aštuonkojų įpilkite dar vandens, kad būtų 1,2 l vandens.

Pusę alyvuogių aliejaus pakaitinkite puode, jame 2 min. apkepkite kuskusą, nuolat maišydami. Supilkite praskiestą jūros gėrybių nuovirą ir pakaitinkite 10 min. ant nekaitrios viryklės.

Nuplautus pomidorus perpjaukite į keturias dalis. Kelias midijų kriaukleles atidėkite papuošimui, iš kitų išimkite moliuskus.

Likusį alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, supilkite į dubenį, suberkite prieskonius, įberkite druskos, pipirų, petražoles, supilkite viską į puodą. Išmaišykite, sudėkite jūros gėrybes, pomidorus. Patiekite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

750 g Midijos
750 g Aštuonkojai
200 g Kuskusas
12 vnt. Vyšniniai pomidoriukai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 šaukštas Citrinų sultys
4 žiupsnelis Kuminai
4 žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
1 sauja Petražolės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :