© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 10min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Joje 6-8 minutes paskrudinkite graikinius riešutus. Leiskite atvėsti.

Nulupkite apelsinus, supjaustykite, išimkite sėklytes. Nuspauskite sultis – jų jokiais būdais neišpilkite.

Pasigaminkite padažą salotoms. Inde sumaišykite raudonojo vyno actą, garstyčias, druską bei pipirus, alyvuogių aliejų, supilkite pjaustant apelsinus susikaupusias sultis – viską gerai išmaišykite.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite. Lapus sudėkite į salotoms skirtą dubenį, sudėkite žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną, apelsinus, sudėkite riešutus.

Prieš patiekdamos salotas, jas apšlakstykite padažu, pagardinkite nedideliais gabalėliais sutrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir granatų sėklomis.

Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai

Ingredientai

pagal skonį Lapinės salotos
2 vnt. Apelsinai
2 šaukštas Raudonojo vyno actas
1 šaukštelis Garstyčios
80 ml Alyvuogių aliejus
1 stiklinė Graikiniai riešutai
1 vnt. Raudonieji svogūnai
180 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 sauja Granatų sėklos