Salotos su apelsinais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
10min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Joje 6-8 minutes paskrudinkite graikinius riešutus. Leiskite atvėsti.

Nulupkite apelsinus, supjaustykite, išimkite sėklytes. Nuspauskite sultis – jų jokiais būdais neišpilkite.

Pasigaminkite padažą salotoms. Inde sumaišykite raudonojo vyno actą, garstyčias, druską bei pipirus, alyvuogių aliejų, supilkite pjaustant apelsinus susikaupusias sultis – viską gerai išmaišykite.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite. Lapus sudėkite į salotoms skirtą dubenį, sudėkite žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną, apelsinus, sudėkite riešutus.

Prieš patiekdamos salotas, jas apšlakstykite padažu, pagardinkite nedideliais gabalėliais sutrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir granatų sėklomis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

pagal skonį Lapinės salotos
2 vnt. Apelsinai
2 šaukštas Raudonojo vyno actas
1 šaukštelis Garstyčios
80 ml Alyvuogių aliejus
1 stiklinė Graikiniai riešutai
1 vnt. Raudonieji svogūnai
180 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 sauja Granatų sėklos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :