© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Riešutus reikėtų nuplauti ir leisti nudžiūti per naktį. Vėliau juos reikia paskrudinti orkaitėje (apie 10 min. 180-200 laipsnių C) arba keptuvėje (daugiau laiko ir jėgų atimantis būdas), kol jų odelės ims lengvai luptis, o pats riešutas bus traškus jį valgant. Kai riešutai atvės, nulupkite juos naudodami pirštus.

Atidėkite 70 (galite šiek tiek daugiau, gal pagal jūsų saldainių dydį jums išeis daugiau) sveikų dailiausių ir didžiausių riešutų. Likusius susmulkinkite, tačiau ne per smulkiai, su kiekvienu gabalėliu turi jaustis riešutas. Smulkinti galima rankiniu būdu (peiliu) arba maisto smulkintuvu, virtuviniu kombainu ir pan.

Vaflius sutrupinkite ir sumaišykite su puse riešutų kremo.

Pasiruoškite indą su vandeniu, nes su drėgnomis rankomis bus lengviau formuoti saldainius. Taip pat pasiruoškite plokščią indą, į kurį dėsite gaminamus saldainius. Jį reikėtų nukloti sviestiniu popieriumi.

Arbatiniu šaukšteliu pamerkite sveiką riešutą į likusį kremą, taip kad visas riešutas apliptų kremu, tuomet švelniai suvilgykite rankas ir rankomis paėmę po truputį vaflių ir kremo mišinio, apdėkite juo kremu aplipdytą riešutą. Galiausiai rankomis suformuokite apvalų saldainį ir įdėkite jį į smulkintus riešutus.

SALDI KALĖDINĖ DOVANA: saldainiai su riešutais
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Siūlau rankomis vienu kartu suformuoti tiek saldinių, kiek telpa sudėjus į smulkintus riešutus, tuomet nuplovus ir nusausinus rankas, išvoliokite saldainius smulkintuose riešutuose ir dėkite į paruoštą sviestiniu popieriumi apklotą indą.

Pagaminus visus saldainius, juos reikėtų bent valandai palikti šaldytuve, nors aš laikiau per naktį ir tuo nepasigailėjau.

Inde ant vandens garų išlydykite šokoladą kartu su aliejumi. Po vieną meskite saldainius ir juos iš visų pusių apvolioję šokolade, dėkite ant sviestinio popieriaus, kad nudžiūtų. Kai saldainiai šiek tiek atvėsta, geriau juos padėti į šaldytuvą, kad šokoladas dar labiau sukietėtų ir saldainiai pasidarytų transportuojami.

Saldainius reikėtų vieną nuo kito atskirti arba sudedant juos į atskiras popierines formeles, ar kiekvieną jų suvyniojant į specialų popierių ar foliją. Štai ir viskas. Saldainius patartina laikyti vėsiai, jei iš karto jų visų nežadate valgyti. Skanaus!

SALDI KALĖDINĖ DOVANA: saldainiai su riešutais
© feastofguiltypleasures.blogspot.com


feastofguiltypleasures.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai