Šabalbonų salotos

Šabalbonais anksčiau Lietuvoje buvo vadinamos pupelės. Savo knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius siūlo „Šabalbonų salotų“ receptą.
© DELFI (R.Narmonto nuotr.)
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į įkaitintą keptuvę dedami aliejuje kepti svogūnai, supjaustyti kubeliais 5 mm dydžio. Nuolat maišant, svogūnai pašildomi. Į pašildytus keptus svogūnus dedamos virtos morkos, pjaustytos kubeliais 7 mm dydžio ir nepjaustyti konservuoti pievagrybiai.

Nuolat maišant, daržovės lengvai pakepinamos, perdedamos į sausą, švarų indą, barstoma druska, juodi malti pipirai, dedamos virtos pupelės, majonezas ir viskas gerai permaišoma. Paruoštos salotos dedamos kauburėliu į šaltą makaroninę lėkštę. Puošiama kalendros šakele.

Smaguris
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

120 g Pievagrybiai konservuoti
100 g Pupelės virtos
170 g Morkos virtos
70 g Svogūnai kepti
60 g Majonezas
žiupsnelis Kalendros šviežios
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :