© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Gaminimas:

Pasūdytame vandenyje apvirkite špinatus, cukinijas. 200 g daržovių atidėkite, likusias sumaišykite su žalumynais ir sutrinkite iki piurė konsistencijos.

Svogūnus ir česnakus patroškinkite, kol suminkštės. Tada suberkite ryžius ir maišydami troškinkite, kol jie taps perregimi, įpilkite vyno ir virkite, kol išgaruos skystis.

Palengva supilkite karštą sultinį ir troškinkite 25 min. Sumaišykite piurė iš žalumynų, špinatų ir cukinijų, patroškinkite 5 min., įberkite druskos, pipirų. Suberkite parmezaną, įdėkite sviestą, atidėtus 200 g daržovių, išmaišykite. 3 – 4 min. pašaukite į orkaitę.

Drėgnomis rankomis iš 2 šaukštų ryžių masės suformuokite rutuliukus. Centre padarykite įdubą, įspauskite gabalėlį mocarelos ir užspauskite. Rutuliukus pavoliokite miltuose, pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Pusvalandžiui įdėkite rutuliukus į šaldytuvą. Įpilkite į keptuvę aliejaus, 5 cm sluoksniu, įkaitinkite. Kepkite rutuliukus aliejuje, kol paskrus. Paskui sudėkite rutuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalus. Patiekite su pomidorų padažu, alyvuogėmis ir feta.

Iš jau pagaminto rizoto formuojami rutuliukai, apvoliojami džiūvėsėliuose ir 4 – 5 minutes apkepami aliejuje. Rutuliukai gali būti ir garnyras prie mėsos bei žuvies patiekalų arba juos galima valgyti vienus ar netgi pagaminti saldžius ir patiekti desertui.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai

Ingredientai

300 g Špinatai
2 vnt. Cukinijos
sauja Petražolės
sauja Bazilikai
pagal skonį Druska
1 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Aliejus
400 g Ryžiai
1 l Daržovių sultinys
150 ml Sausas baltasis vynas
pagal skonį Juodieji malti pipirai
100 g Parmezano sūris
50 g Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
2 stiklinė Malti džiūvėsėliai
1 stiklinė Miltai
pagal skonį Žalumynai
100 g Mocarelos sūris
200 g Fetos sūris
1 stiklinė Alyvuogės