Rudeniškas pyragas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įberkite kelis grūdelius druskos – viską maišykite tol, kol masė taps panaši į stambokus trupinius. Tada įmaišykite pieną ir actą – išminkykite tešlą ir suformuokite rutulį.

Tešlą padalinkite į dvi dalis – viena turėtų būti truputį didesnė. Stalo paviršių pabarstykite miltais. Didesniąją tešlos dalį iškočiokite taip, kad ji tilptų į maždaug 24 centimetrų skersmens kepimo formą ir dar liktų, iš ko suformuoti kraštelius.

Dideliame dubenyje sumaišykite obuolius, kriaušes ir karštu vandeniu prieš tai nuplikytas razinas. Supilkite miltus, cinamoną, muskatą ir gvazdikėlius, romo ekstraktą, vėl viską gerai išmaišykite. Tada į tešlos pagrindu jau išklotą kepimo formą sudėkite pyrago įdarą, tolygiai paskirstykite.

Iškočiokite likusią tešlą. Tada ją supjaustykite juostelėmis. Iš juostelių suformuokite pyrago viršutinį sluoksnį. Patepkite kiaušinio baltymu ir pabarstykite likusiu cukrumi. Pyragą reikia kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Šis pyragas puikiai tinka su vaniliniais ledais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1,5 stiklinė Miltai
3 šaukštas Cukrus
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
6 šaukštas Sviestas
0,25 stiklinė Pienas
1 šaukštelis Obuolių actas
Įdarui:
5 vnt. Obuoliai
2 vnt. Kriaušės
1/3 stiklinė Razinos
1/2 stiklinė Cukrus
0,25 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutas
žiupsnelis Gvazdikėliai (malti)
šlakelis Romo esencija
Viršui:
1 vnt. Kiaušinių baltymai
1 šaukštelis Cukrus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :