Rudeninis obuolių pyragas

Rudeninis obuolių pyragas.
Obuolių pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
105min
Įvertinimas:
1.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš nurodytų produktų suminkykite trapią tešlą ir padėkite ją valandai šaltai.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Įstatykite vieną tešlos krepšelį į panašaus dydžio kepimo formą.

Įpilkite į dubenį šalto vandens, įspauskite citrinos sultis. Lupkite, pjaustykite obuolius mažomis skiltelėmis ir berkite į vandenį.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į 3 dalis. Iš dviejų dalių iškočiokite 2 apskritus tešlos lakštus. Vieną iš jų įklokite ant apvalios kepimo formos dugno, paliekant kraštus.

Kai supjaustysite visus obuolius, nupilkite vandenį, skilteles nusausinkite, vėl suberkite į dubenį. Apšlakstykite vanile, apibarstykite cukrumi, cinamonu, miltais ir druska ir suberkite ant tešlos.

Sviestą supjaustykite gabalėliais, užberkite ant obuolių.

Antrą tešlos lakštą užvožkite ant pirmojo su obuoliais. Viršutinio krepšelio centre išpjaukite mažą skylutę, kad būtų kur išeiti garams.

Trečią krepšelį pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo, išpjaukite kapelius. Likusią tešlą iškočiokite į lakštą ir išpjaustykite daugiau lapelių. Apdėliokite krepšelį lapeliais, tik neuždenkite skylutės.

Išplakite dubenėlyje trynį su vandeniu, paskui šepetėliu aptepkite lapelius.

Kepkite 25 min., paskui sumažinkite temperatūrą iki 176 laipsnių ir kepkite dar 35 – 40 mažiausiai valandai min., kol lapeliai gražiai apskrus ir ims burbuliuoti obuolių sultys. Prieš patiekdami, palikite pyragą atvėsti mažiausiai valandai. Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
200 g Sviestas (šaltas)
2,5 stiklinė Miltai
6 šaukštas Cukraus pudra
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šaukštas Vanduo
Įdarui:
40 ml Citrinų sultys
2 kg Obuoliai
1,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
0,4 stiklinė Cukrus
0,5 stiklinė Rudasis cukrus
1,5 šaukštelis Cinamonas
0,4 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
2 šaukštelis Sviestas
1 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šaukštelis Vanduo
Porcijos: 8
Sudėtingumas :