© hdlife.lt
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Šie blyneliai labai reikalauja padažo. Aštresni padažai prie švelnių midijų netinka – paskandintų jų jūrinį švelnumą. Dėl to priderinau padažą iš grietinėlės, kažkuo primenantį kreminį padažą. Tokiame prancūzai labai dažnai gamina midijas Moules à la crème.

Atšildykite midijas ir susmulkinkite jas. Kartu suberkite maltus juoduosius pipirus, kuminą, pankolį, džiūvėsėlius, 1/2 šaukštelio druskos, 3 arba 4 mažesnių kiaušinių baltymus. Viską gerai sumaišykite ir palikite pastovėti kol ruošite padažą.

Romėniški midijų blyneliai
© Shutterstock nuotr.

Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, kelių čiobrelio šakelių lapelius, druską, pipirus ir 2 kiaušinio trynius. Viską gerai išmaišę pradėkite kaitinti. Kai padažas užvirs į jį išspauskite 1 česnako skiltelę ir išmaišykite. Toliau virkite kaskart pamaišydami, kol padažas sutirštės. Paruoštą padažą nuimkite nuo ugnies ir atidėkite šiltai, kol kepsite blynelius.

Romėniški midijų blyneliai
© hdlife.lt

Plačioje keptuvėje įkaitinkite daugiau aliejaus. Iš paruoštos midijų masės delne suformuokite blynelius ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepti reikia, kol abi pusės gražiai paruduos. Iškepusius blynelius pagardinkite padažu ir patiekite.

Šventiniam stalui: Šv. Valentino siurprizas
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai