Romėniški midijų blyneliai

Autorius: Artūras Piulskis




Šiam receptui mane įkvėpė senieji Apicijaus (pirmojo Europos gurmė) receptai. Gautas rezultatas iš pažiūros primena mūsų tradicinius mėsos kotletukus. Tačiau šių blynelių faršas gaminamas susmulkinus midijas. Juk tais laikais mėsa buvo retas produktas ant romėnų stalo. Ją pakeisdavo žuvis bei jūros gėrybės. Šiai laikais gi, viskas atvirkščiai, todėl midijų blyneliais nustebinti tikrai įmanoma.
© hdlife.lt
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šie blyneliai labai reikalauja padažo. Aštresni padažai prie švelnių midijų netinka – paskandintų jų jūrinį švelnumą. Dėl to priderinau padažą iš grietinėlės, kažkuo primenantį kreminį padažą. Tokiame prancūzai labai dažnai gamina midijas Moules à la crème.

Atšildykite midijas ir susmulkinkite jas. Kartu suberkite maltus juoduosius pipirus, kuminą, pankolį, džiūvėsėlius, 1/2 šaukštelio druskos, 3 arba 4 mažesnių kiaušinių baltymus. Viską gerai sumaišykite ir palikite pastovėti kol ruošite padažą.

Romėniški midijų blyneliai
© Shutterstock nuotr.

Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, kelių čiobrelio šakelių lapelius, druską, pipirus ir 2 kiaušinio trynius. Viską gerai išmaišę pradėkite kaitinti. Kai padažas užvirs į jį išspauskite 1 česnako skiltelę ir išmaišykite. Toliau virkite kaskart pamaišydami, kol padažas sutirštės. Paruoštą padažą nuimkite nuo ugnies ir atidėkite šiltai, kol kepsite blynelius.

Romėniški midijų blyneliai
© hdlife.lt

Plačioje keptuvėje įkaitinkite daugiau aliejaus. Iš paruoštos midijų masės delne suformuokite blynelius ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepti reikia, kol abi pusės gražiai paruduos. Iškepusius blynelius pagardinkite padažu ir patiekite.

hdlife.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Blyneliams:
800 g Midijos išlukštentos ir šaldytos
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
1 šaukštelis Kuminai
2 žiupsnelis Pankoliai
6 šaukštas Malti džiūvėsėliai
Alyvuogių aliejus
1/2 šaukštelis Druska
3-4 vnt. Kiaušinių baltymai
Padažui:
400 ml Grietinėlė riebi
2 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šakelė Čiobreliai
1 šaukštelis Druska
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
1 skiltelė Česnakai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :