Rizotas su česnakų ir bazilikų padažu

Rizotas su česnakų ir bazilikų padažu – greitai paruošiamas valgis. Tinka prie kepsnio, juo galima pagardinti sriubas arba valgyti kaip atskirą patiekalą.
Rizotas su česnakų ir bazilikų padažu
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir maždaug 3 minutes pakaitinkite puode įpylę alyvuogių aliejaus.

Sudėkite ryžius ir kepkite dar 3–4 minutes.

Supilkite vandenį, įmeskite sultinio kubelį ir užvirkite.

Įpilkite baltojo vyno ir troškinkite ant mažos ugnies 15 minučių.

Kai pusė skysčio išgaruos, sudėkite česnakų ir bazilikų padažą, dar kelias minutes patroškinkite.

Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, apibarstykite tarkuotu sūriu.

Padažą paruoškite taip: bazilikus sukapokite, česnaką susmulkinkite, sumaišykite visas sudedamąsias dalis.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakai
1,5 stiklinė Ryžiai (rizoto)
0,5 stiklinė Baltas vynas
1 šaukštelis Sultinio milteliai
2 šaukštas Parmezano sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Padažui
20 g Bazilikai (švieži)
2 skiltelė Česnakai
2 šaukštelis Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :