Riešutinis prosenelės tortas

 (1)
Riešutinis prosenelės tortas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius išsukite iki purumo su cukrumi.

Riešutus smulkiai sukapokite ir suberkite į trynius. Išsukite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrumo ir sudėkite į trynius su riešutais.

Suberkite džiūvėsėlius, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į pyrago formą, ištiestą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Biskvitui leiskite atvėsti ir perpjaukite horizontaliai į tris dalis.

Kremui skirtą grietinėlę išplakite. Cukraus pudrą išsukite su minkštu sviestu ir grietinėle. Įmaišykite skrudintų ir trupintų riešutų.

Kremu pertepkite biskvitus ir aptepkite torto viršų.

Torto viršų papuoškite trupintais ir pilnais riešutais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 vnt. Kiaušiniai
200 g Riešutai
200 g Cukrus
0,5 stiklinė Malti džiūvėsėliai
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
Kremui
250 g Riešutai (apskrudinti)
250 g Sviestas
250 g Cukraus pudra
1 stiklinė Grietinėlė
Porcijos: 12
Sudėtingumas :